Grondwerk Paarden

Jin Shin Jyutsu® is zeer werkzaam en kan worden ingezet bij problemen van uiteenlopende aard, zowel fysiek (bijv.kreupelheid/stijfheid, spijsverteringsproblemen)  en/of mentaal. Het kan zowel als basisbehandeling worden gedaan als ondersteuning of naast een reguliere behandeling en/ of naast grondwerk. Wanneer en hoe het wordt ingezet is afhankelijk van wat het paard laat zien.

Het is het weer laten stromen/harmoniseren van de energie door de handen op bepaalde plekken (energiesloten) van het lichaam van het paard te leggen. Het helpt het paard om op een zachte manier in balans te komen of te herstellen. Ook kan het ondersteunend werken bij chronische klachten en de gevolgen daarvan verminderen.

Met het ‘stromen’ heb ik al diverse goede resultaten gezien waardoor het paard letterlijk en figuurlijk (vacht ging weer glanzen, oogopslag, veranderen van de houding, meer rust, afnemen agressie, meer balans) beter in zijn/haar vel kwam te zitten.

Naast het stromen, maak ik gebruik van ‘afstrijken’, soms stevig, soms zacht. De volgorde van werken hangt af van wat het paard laat zien/laat weten. Hij/zij vertelt waar mijn handen heen moeten gaan en waar het paard op dat moment behoefte aan heeft (aarden, in contact brengen met zijn/haar lichaam).

Onze lieve Soraya gaf vaak zelf aan als zij ‘gestroomd’ wilde worden. Ze genoot hier altijd ontzettend van en stond dan in diepe ontspanning.

Wilt u meer algemene informatie over Jin Shin Jyutsu  klikt u dan op het logo links van de pagina.

energiesloten bij een paard

 

 

het vasthouden van VES 10 en 13 bij Soraya