Grondwerk Paarden

Over Iris

Al vanaf mijn jeugd ga ik met paarden om. Ik heb door de jaren heen zowel dressuur beoefend en een periode western gereden.

Toch miste ik altijd iets, maar er kon er nooit mijn vinger op leggen, totdat ik op een goede dag het boek ‘Ruiter tussen twee werelden’ las en niet veel later een dvd van Klaus Ferdinand Hempfling in handen kreeg. Bij het zien van de dvd viel het kwartje. Dit is wat ik wilde!

Eerst heb ik een paar lessen natural horsemanship/grondwerk gevolgd en aangezien me dit erg aansprak besloot ik dit verder te gaan ontwikkelen.

Om te beginnen heb ik een lezing bijgewoond van Petra Vlasblom (2 Moons) en ben in februari 2008 naar een vijfdaagse seminar van haar geweest. Inmiddels had ik me al ingeschreven bij K.F. Hempfling (Classical European Horse Meditation® ). Al vlot had ik besloten me in het grondwerk professioneel te willen ontwikkelen.

In september 2008 ben ik een maand in Lyo (Denemarken) geweest. Daar heb ik de Compact Schooling (voorheen jaaropleiding) gevolgd, bestaande uit de seminars: Borderline, Spirit & Energy, Body Awareness & Energy, Art of Lunging  en Art of Riding. Dit was een ontzettend leerzame periode.

Na mijn terugkomst in Nederland  ben ik alles verder gaan ontwikkelen en heb besloten een eigen bedrijf op te gaan zetten. Ik kreeg de mogelijkheid om  met verschillende paarden aan de slag te gaan. Hieruit is in voorjaar 2009 Body, Spirit & Energy, holistisch werken met mens en dier ontstaan. Mijn thema’s hierin zijn: liefde voor het paard, zuiverheid en vertrouwen. Naast het grondwerk praktiseer ik Jin Shin Jyutsu®.

In mei 2009 een korte seminar van Klaus in Nederland bijgewoond en in september 2010 in Lyo de 5 daagse PPP (Pure Practical Performance) gevolgd. Dit was wederom een leerzame periode waarin een verdere verdieping plaatsvond.

Door de combinatie van het grondwerk en de Jin Shin Jyutsu voor dieren heeft er een ontwikkeling plaatsgevonden waardoor er sterk op het energetisch vlak wordt gewerkt en vanuit  ‘Zijn’ ipv vanuit ‘Doen’.

 

2014-06-09 13.03.46Wanneer u op de startpagina komt, ziet u twee logo’s/disciplines staan.

Zo op het eerste gezicht lijken Jin Shin Jyutsu® en grondwerk met paarden niets met elkaar gemeen te hebben. Niets is echter minder waar. De energie van waaruit gewerkt wordt is overeenkomstig en heeft hetzelfde vertrekpunt, uitgedrukt in woorden als: harmonie, balans, eenvoud,  authenticiteit. Beiden zijn er op gericht de harmonie te herstellen. Ook JeZelf te leren kennen en te ‘Zïjn’.